Nadya's bookshelf: currently-reading

The Hunger Games
0 of 5 stars
tagged: currently-reading

goodreads.com

Добре дошли!

Heyy ^^ Наскоро някой каза нещо от сорта, че книгите са опиат, силен колкото наркотик, защото книгите те изваждат от действителността, пренасят те в друг свят и те карат да забравиш належащите си проблеми. Е да, това важи с пълна сила за мен. Книгите са моя начин да избягам от всичко и всички - от реалността. Та по същество - целта на блога е да ви резюмирам книги, които съм чела, защото както казва една позната - "Винаги ти е по-лесно да решиш коя книга да прочетеш, ако тя е препоръчана от приятел."

Надявам се, че замисъла ще ви допадне и сайта ще Ви е от полза!

Приятни минути, прекарани в блога ми! ^^

вторник, 5 март 2013 г.

Капучино за женската душа


Заглавие: "Капучино за женската душа"
Автор : Мейв Харън
Страници : 208
Издателство : Кръгозор
Резюме : "Има ли нещо, което да не е неморално, незаконно или от което да не напълняваме много и да ни накара да почувстваме, че светът е прекрасен? Има - малките неща!  Това са всекидневните удоволствия, които ни припомнят колко забавен и пълен с наслада може да бъде животът!"
Мнение : Лично на мен не ми хареса. Може би защото очаквах нещо повече. Има някои полезни "съвети" но 75% от книгата е пълна скръб.
Цитати: 
~ "В семейството ни могат да се появят пукнатини, близките ни могат да живеят далече, ала приятелите са винаги до нас."
~ " Знам, че удоволствието се свързва с мило държание, любезно отношение и желанието да прегърнеш цялото човечество, но има и едно по-черно задоволство, което ви доставят моментите, когато сте нацупена и имате желанието да помрънкате. Ставате капризни. Пъшкате. нещастието на другите ви доставя удоволствие. Продължавате да тънете в гняв и нещастие. И накрая най-неочаквано се чувствате много по-добре."
 Оценка: 2.5 - все пак има едни 25% полезни неща.

Няма коментари:

Публикуване на коментар