Nadya's bookshelf: currently-reading

The Hunger Games
0 of 5 stars
tagged: currently-reading

goodreads.com

Добре дошли!

Heyy ^^ Наскоро някой каза нещо от сорта, че книгите са опиат, силен колкото наркотик, защото книгите те изваждат от действителността, пренасят те в друг свят и те карат да забравиш належащите си проблеми. Е да, това важи с пълна сила за мен. Книгите са моя начин да избягам от всичко и всички - от реалността. Та по същество - целта на блога е да ви резюмирам книги, които съм чела, защото както казва една позната - "Винаги ти е по-лесно да решиш коя книга да прочетеш, ако тя е препоръчана от приятел."

Надявам се, че замисъла ще ви допадне и сайта ще Ви е от полза!

Приятни минути, прекарани в блога ми! ^^

петък, 16 август 2013 г.

Игрите на Глада / Книга 2 - Възпламеняване

Заглавие: Възпламеняване
Оригинално заглавие: Catching Fire
Автор: Сюзан Колинс
Страници: 378
Жанр: Фантастика, Любовен, Приключенски
Издателство: Екслибрис
Резюме: Прехвърчат искри.
Пожарът се разраства.
И Капитолът иска отмъщение.
В руините на някогашната Северна Америка се намира държавата Панем с блестящата си столица Капитол и дванайсетте й окръга. Капитолът е безмилостен и държи окръзите в подчинение, като ги принуждава да изпращат по едно момче и едно момиче на възраст между дванайсет и осемнайсет на ежегодните Игри на глада – реалити шоу, предавано на живо по телевизията. В Игрите може да победи само един. И гледането е задължително!
Колкото и да е невероятно, Катнис Евърдийн е победител в Игрите на глада. А победата означава богатство и слава. Сега Катнис би трябвало да е щастлива – в края на краищата пак е при семейството си и стария си приятел Гейл. Но нищо не е точно така, как тя иска. И се носят слухове за бунт срещу Капитола – бунт, за който Катнис може би е допринесла.
Мнение: Даа, определено втората книга повече ми хоресва отколкото първата. Развива се историята и животите на Катнис и Пийта тръгват в съвсем друга посока от очакваното. През цялата книга се усеща тръпката от объркването на Катнис кого иска Пийта или Гейл. Аз лично съм за Пийта. Втората книга за разлика от първата завърши някак си недовършено така че да искаш веднага да грабнеш третата част и да я прочетеш.
Оценка: 10


"Игрите на глада" е жесток, разтърсващ роман със задъхващо темпо, който веднага хваща... Не можех да оставя книгата...
Стивън Кинг

Изумителна! Ето една книга, която няма да ви приспи. Съветвам ви да я започнете рано сутринта и да си освободите деня от всички други задължения.
Стефани Майър





Няма коментари:

Публикуване на коментар