Nadya's bookshelf: currently-reading

The Hunger Games
0 of 5 stars
tagged: currently-reading

goodreads.com

Добре дошли!

Heyy ^^ Наскоро някой каза нещо от сорта, че книгите са опиат, силен колкото наркотик, защото книгите те изваждат от действителността, пренасят те в друг свят и те карат да забравиш належащите си проблеми. Е да, това важи с пълна сила за мен. Книгите са моя начин да избягам от всичко и всички - от реалността. Та по същество - целта на блога е да ви резюмирам книги, които съм чела, защото както казва една позната - "Винаги ти е по-лесно да решиш коя книга да прочетеш, ако тя е препоръчана от приятел."

Надявам се, че замисъла ще ви допадне и сайта ще Ви е от полза!

Приятни минути, прекарани в блога ми! ^^

събота, 15 юни 2013 г.

Незабравимата разходка

Заглавие: Незабравимата разходка
Оригинално заглавие: I Walk to Remember
Автор: Никълъс Спаркс
Страници: 221
Жанр: Любовен, Драма
Издателство: Пергамент
Резюме: Лендън Картър е добронамерен, но повърхностен младеж, който предпочита да се мотае с приятели и не обича да мисли за неизбежните отговорности на зрелостта. Той никога не е подозирал, че може да има нещо общо със стеснителната и странна Джейми Съливан, която често става обект на присмех сред съучениците си заради старомодните си пуловери и непретенциозната си външност.
Съдбата обаче си има свои планове и Лендън се увлича по Джейми. Връзката им е нелека и минава през сложни перипетии, но малко по малко Джейми помага на Лендън да научи някои важни уроци в живота, за да дойде моментът, когато той открива, че е безнадеждно влюбен в нея. Скоро обаче Лендън разбира, че Джейми има причина да не допуска хората близко до себе си. Тя пази ужасна тайна, която може завинаги да я изтръгне от ръцете му. Изправен пред жестокостта на съдбата, Лендън взима решение, с което се разделя с безгрижието на момчешките си години.
Мнение: Това е Никълъс Спаркс. Или аз съм се пристрастила към него или той наистина е брилянтен. Още една уникално добра негова книга. 

- „Понякога, макар и рядко, се случва да се натъкнем на изключителна книга, която на пръв поглед изглежда като безброй други. Но сетне, когато напреднем, ние сме смаяни от съкровището, което откриваме в нея. „Незабравима разходка” е такава книга. Интригуваща, завладяваща и трогателна, тя бързо спечелва сърцата ни. Това е книга, която няма скоро да забравите.”
Ню Йорк Сънди Пост

- „Сладостна история за една младежка, но неугасваща любов. Никълъс Спаркс знае как да докосва най-нежните струни в сърцата ни.”
Чикаго Сън Таймс

- „Спаркс отново размахва магическата си пръчка, този път около темата за преобразяващата първа любов. Той е съвременен майстор на съдбовните любовни истории и необикновени притчи, разказани в красива проза.”
Букпейдж

- „Никълъс Спаркс е написал прелестна история за една млада, но вечна любов и макар в началото да ни казва да очакваме и радост, и тъга, сълзите все пак ще дойдат.”
Ню Йорк Дейли Нюз

Цитати:
~ ''Любовта е дълготърпелива, пълна с благост, любовта не завижда, любовта се не превъзнася, не се гордее, не безчинства, не дири своето, не се сърди, зло не мисли, на надпревара не се радва, а се радва на истината; всичко извинява, на всичко вярва, на всичко се надява, всичко претърпява.''
~ "Любовта е като въздуха - не можеш да я видиш, но можеш да я усетиш."
Оценка: 10 ЕСТЕСТВЕНО!








Няма коментари:

Публикуване на коментар