Nadya's bookshelf: currently-reading

The Hunger Games
0 of 5 stars
tagged: currently-reading

goodreads.com

Добре дошли!

Heyy ^^ Наскоро някой каза нещо от сорта, че книгите са опиат, силен колкото наркотик, защото книгите те изваждат от действителността, пренасят те в друг свят и те карат да забравиш належащите си проблеми. Е да, това важи с пълна сила за мен. Книгите са моя начин да избягам от всичко и всички - от реалността. Та по същество - целта на блога е да ви резюмирам книги, които съм чела, защото както казва една позната - "Винаги ти е по-лесно да решиш коя книга да прочетеш, ако тя е препоръчана от приятел."

Надявам се, че замисъла ще ви допадне и сайта ще Ви е от полза!

Приятни минути, прекарани в блога ми! ^^

събота, 4 май 2013 г.

Тетрадката


Заглавие: Тетрадката
Оригинално заглавие: The Notebook
Автор: Никълъс Спаркс
Страници: 196
Жанр: "Романтиците ще нарекът тази история любовна, циниците ще я определят като трагедия. По мое мнение тя е по малко и от двете.."
Издателство: Пергамент
Резюме: Понякога една любовна история така пленява сърцата ни, че престава да бъде просто история и се превръща в преживяване, което става част от собствения ни живот. “Тетрадката” е такава книга. Тя е възхвала на страстта, която може да бъде неостаряваща и вечна, разказ, който ни трогва до сълзи и отново, и отново ни кара да вярваме в истинската любов. Ной Калхун се е завърнал в Северна Каролина след края на Втората световна война, преследван от спомена за момичето, което е изгубил преди повече от десетилетие. Ели Нелсън, жена от висшето общество, скоро ще се омъжи за обещаващ млад адвокат, но не може да спре да мисли за момчето, което преди много време е откраднало сърцето й. Така започва историята за една любов, която е толкова упорита и дълбока, че може да превърне трагедията в триумф и дори има силата да сътвори едно чудо.
Мнение: Както вече казах за Писмо в бутилка г-н Спаркс има невероятен талант да направи дори и най-простата история вълнуваща и трогваща до сълзи. И както казах - всеки който се чувства поне малко романтик трябва да прочете някоя от книгите на Спаркс. Супер много съм се надъхала и няма да спра докато не ги прочета.
Цитати: 
~ "Баща ми казваше, че първият път, когато човек се влюби, това променя живота му завинаги и колкото и да се опитва, чувството никога не си отива."
~ "Поезията, мислеше си Ели, не се пише, за да бъде анализирана. Нейното предназначение е да вдъхновява, без да бъде обяснявана, да докосва душата, без да бъде разбирана."
~ "...тишината е съвършена. Тишината е свещена. Тя сближава хората, защото само на онези, на които им е хубаво един с друг, могат да седят заедно, без да разговарят."

Оценка: 10 (Прекрасна)


“Прекрасна и възхитително нежна книга”. - “Ню Йорк Таймс”


“Романтична история, просто разказана, но незабравима.” - “Нюзуик”



“Книга за всеки, който е обичал, или е обичан, или мечтае да обича - лудо, истински, дълбоко.” - “Обзървър”



“Топъл, горчив и затрогващ разказ за едно от най-редките неща в природата – истинската любов.” - “Джексън Леджър”




Няма коментари:

Публикуване на коментар